dissabte, 27 de novembre del 2010

John Adams


La mini-serie de la HBO "John Adams" narra en set episodis els 50 primers anys de la història dels Estats Units, des de la declaració de la independència de 1776 fins la mort del propi Adams i el seu amic Thomas Jefferson el 4 de juliol de 1826. De fet, la història s'incia encara en període de les 13 colònies, amb la massacre de Boston de 1770 i recorre la història d'aquest territori a través de la figura d'un dels polítics menys valorats de la història dels Estats Units: John Adams.

Sempre a l'ombra dels mites George Washington i Thomas Jefferson (primer i tercer president dels EEUU, respectivament), Adams és reivindicat aquí no només com a segon president, sinó també com un dels grans pares de la Revolució Americana. Les seves creences sobre el món, la fonamental relació que manté amb la seva dona Abigail, la relació també amb els seus fills; la series busca l'equilibri entre l'Adams polític i l'Adams pare de família. Només un gran actor com Paul Giamatti podia posar-se en la pell d'un personatge tant complex, tant brillant i alhora constantment atormentat.

La serie combina una alt nivell cinematogràfic i una fidedigna recreació històrica d'un període capdal en la història del món occidental. Es especialment interessant com s'il·lustra la relació dels nous Estats Units amb estats-nació europeus com França, Gran Bretanya o Holanda. Es troben a faltar sovint series o pel·lícules històriques d'aquest període. Aquest obra ha de considerar-se un clàssic del gènere.

1 comentari:

  1. Doncs la tinc pendent aquesta!

    Fa temps que me la van passar i no l'he ni començat. Suposo que ja és hora de mirar-me-la :)

    ResponElimina