divendres, 19 de març del 2010

The Pacific: el que ens espera


Mentre la immensa “The Hurt Locker” pot convertir la guerra d’Iraq en un nou gènere del cinema bèl·lic, després de la II GM i el Vietnam; “The Pacific” torna a revisar el conflicte de 1939-45 a través d’una mini sèrie de deu episodis.

El antecedents fan pensar que el lema publicitari d’aquesta nova producció no va desencaminat: “la millor sèrie de l’any”. Amb Spielberg a la direcció i Tom Hanks encapçalant el repartiment, “Saving Private Ryan” va fregar la realitat a l’hora de recrear el desembarcament de Normandia a la platja d’Omaha. Anys més tard, amb els dos anteriorment citats a la producció, “Band Of Brothers” superava el nivell de la pel·lícula amb el format mini-sèrie. Amb un pressupost espectacular, narrava el desenllaç de la Segona Guerra Mundial en territori europeu a través d’una companyia de paracaigudistes.

El nom d’aquesta nova sèrie ja ens senyala quin és l’escenari bèl·lic ara. El pressupost, de nou, és de rècord; les perspectives, molt altes. Després d’haver vist el primer episodi, només puc dir que el que ens espera és un espectacle visual i una història humana difícils de comparar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada