diumenge, 15 de novembre del 2009

Kouign Amann


El Kouign Amann (pastís de mantega en bretó) és una de les especialitats reposteres més característiques de Bretanya, França. Tot i tenir una imatge “salvatge” i semblar força dolça i empalagosa, és una pasta que em va fascinar. Els seus orígens es troben al segle XIX.

Ingredients:
500 grams de farina
275 grams de mantega
200 grams de sucre
2 vasos d’aigua
20 grams de llevat
1 pessic de sal
1 ou

1. Dissoldre el llevat en aigua calenta, afegir la farina i la sal.
2. Combinar els ingredients treballant força la massa, fins que sigui homogènia. Deixar reposar la massa en un lloc fred durant una hora.
3. Estirar la massa sobre una superfícies enfarinada.
4. Estendre la mantega fent una capa uniforme sobre la massa. Empolvorar-ho amb sucre.
5. Plegar la massa en quatre i esperar entre 10 minuts i un quart d’hora.
6. Repetir aquesta operació uns quatre cops, sempre deixant aquest temps entre els plecs.
7. Untar de mantega un motlle i deixar-hi allà la massa. Deixar-ho reposar mentre el forn es precalenta a 200-210 ºC
8. Untar la massa d’ou i enfornar-ho uns 25 minuts

A mi no em va sortir, però ho tornaré a provar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada